Actueel


Fotoproject

De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben meegedaan aan een fotoproject. Ze hebben bij dit project foto's gemaakt van de school en de buurt. 

De foto's zijn op dit moment te zien in het van Eesterenmuseum. Hieronder een link van een artikel in de Westkrant over de tentoonstelling in dit museum.

https://www.dewestkrant.nl/fotos-leerlingen-basisschool-in-van-eesterenmuseum/

Door op het plaatje van het museum te klikken krijgt u een filmpje over de tentoonstelling te zien. De maker van dit filmpje is Tim Verheij. schoolthema Mondriaan

In alle klassen wordt gewerkt met het thema Mondriaan. De kinderen maken kunstwerken in de stijl van Piet Mondriaan. Ook in groep 6 en 7 wordt met dit thema gewerkt. Hieronder een foto met een van de resultaten.

 


tropenmuseum 

De groepen 2 zijn naar het tropenmuseum geweest. Ze hebben daar een rondleiding gekregen. Het was een heel leuk bezoek! Hieronder een paar foto's van dit bezoek. 

 


Schoolproject Rembrandt (kunst)

We zijn in de week van 6 februari gestart met het schoolproject 'Rembrandt'. In alle groepen wordt aandacht besteed aan het thema kunst; in het bijzonder de schilder Rembrandt van Rijn.

Onze identiteitsbegeleidster Lonneke Offenberg verzorgde een speciale les rond dit thema.

 


 

Nieuwe presentatie voortgang verbouwing!

Tijdens de studiedag van 14 oktober, heeft het team uitgebreid aandacht besteed aan de voortgang van het onderwijs in Units. Ook kreeg het team een presentatie over de vorderingen en de uitgewerkte ontwerpen van het gebouw van de st.Henricus.

U kunt deze presentatie in onderstaand PDF bestand inzien.

 

 


 

Ouderbijeenkomst 28/11/16

Waar en wanneer: lokaal van groep 5 van 13:30 – 15:00 uur

 Het eerste gedeelte van deze ouderbijeenkomst zal in het teken staan van de verbouwing van de St. Henricus. Er zullen  foto’s getoond worden van de verbouwing van de St. Henricus en het werken in units zal nader worden toegelicht. Ook zal het ontwerp van het fantastisch groen natuurspeelplein worden toegelicht door onze technisch directeur Dennis Riesener. In de gang van de school en bovenaan de trap bij de centrale hal kunt u het ontwerp al bekijken.

Het tweede gedeelte van de ouderbijeenkomst zal in het teken staan van DKJL. Chantal Deken, directeur van Discussiëren kun je leren, komt een mini cursus geven wat DKJL is als voorbereiding op de St. Henricus Battle die op vrijdag 2 december plaatsvindt.
De ouders kunnen in vogelvlucht ervaren wat hun kinderen leren tijdens een DKJL les, tevens  zal Chantal Deken ingaan op het belang van de mondelinge taalvaardigheid.
Alle ouders zijn van harte welkom!!

 

 

Het nationaal schoolontbijt


Tijdelijke locatie Sint Henricus + Formatie '16/'17
We starten het nieuwe schooljaar in onze tijdelijke locatie. Hieronder ziet u een plattegrond met de lokaalverdeling.
In deze brief vindt u meer informatie over komend schooljaar.


Uitreiking: Label Verkeersactieve School


Publicatie 'vernieuwend onderwijs'

   Naschoolse sportactiviteiten


 

  Samenwerking met 'Day a Week'Gezonde traktaties